CCVC - Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya - AIAC
Logo CCVC
Veterinaria
Català    Castellano      Xarxes Socials: 
    Presentem la segona edició del curs formatiu sobre l’ús prudent d’antibiòtics
20/05/2021 8:16:24
   
   
Com havíem avançat, us anunciem que el proper mes de juny tindrà lloc la segona edició del Curs de Formació sobre l’Ús Prudent d’Antibiòtics, que ha preparat i organitzat el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya amb el suport dels quatre Col·legis Veterinaris.

Després del gran èxit d’assistència de la primera edició i de l’excel·lent qualitat de les ponències, s’ha valorat d’incloure nous continguts per donar continuïtat a la formació. Destaquem, d’una banda, la participació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, (MAPA) i, d’altra banda, la ponència sobre l’ús prudent d’antibiòtics en animals de companyia.

La qualitat dels ponents s’ha mantingut i aquesta vegada comptem amb:
  • 2 de juny, Inés Moreno, Veterinària Cap d’àrea d’higiene ramadera de MAPA. “Les funcions del veterinari d'explotació en la gestió sanitària i de la producció”.
  • 9 de juny, Carles Cristòfol, Farmacèutic, Director del servei d’anàlisi de fàrmacs de l’UAB. “Conceptes farmacològics per a la optimització de l'ús dels fàrmacs antibacterians”.
  • 16 de juny, Jordi Baliellas, Veterinari GSP, Grup Sanejament porcí, de Lleida. “La bioseguretat en les granges pel control de les malalties”.
  • 30 de juny, Salva Cervantes, Veterinari, propietari Clínica Felina Barcelona. “L’informe microbiològic (del cultiu a l’antibiograma) en animals de companyia”.

La inauguració d’aquesta edició va a càrrec de la Doctora en Veterinària i catedràtica en Sanitat Animal per la Universitat Autònoma de Barcelona, M. Dels Àngels Calvo. En aquest enllaç veuràs el dossier que hem preparat amb més informació sobre els ponents i les xerrades.

El curs se celebrarà els dimecres de cada setmana del mes de juny (excepció del dimecres 23), de 17 a 18:30h i, una vegada més, serà gratuït pels col·legiats i col·legiades.

La formació és una prioritat pel CCVC, ja que un dels nostres compromisos és contribuir a col·laborar i facilitar la feina del col·legiat i col·legiada. El nostre objectiu és que sigui un curs interactiu, per això, en finalitzar cada una de les ponències, els veterinaris participants podran adreçar-se al ponent per expressar les seves preguntes o consultes.

Animem a tots els veterinaris i veterinàries col·legiats a inscriure’s. Per fer-ho, contacteu amb el vostre col·legi oficial de veterinaris.